Minósz gyűrűje

Daniel G. Orwick

Minósz gyűrűje     E-book

Jack Russel a fiatal régész, élete nagy lehetőségéhez jut. Pályázaton elnyeri a lehetőséget, hogy egyetlen amerikaiként bekerülhet egy neves nemzetközi kutatócsoportba. A régészek egy görögországi csodálatos szigeten, Szantorínin, görög nevén Thírán végeznek ásatásokat a vulkán hamuja által háromezer-ötszáz éve betemetett bronzkori városban, Akrotiri-ben.
Boldogan indul útnak. Mivel nincs senki aki hiányozhatna neki, könnyű szívvel hagyja el New Yorkot. A repülőúton Athén felé azonban rátalál a szerelem! A szép stewardess, Jenny szíve is megdobban Jack iránt! Mindent elsöprő szerelemet kapnak ajándékba a sorstól egyetlen perc alatt!

A munka jól halad a szigeten. Jack úgy érzi, talán végre egyenesbe került az élete. Egy nap azonban a feltáráson beomlik alatta egy háromezer-ötszáz éves ház födéme! A fiú egy szentélybe zuhan. Amikor kitörli a szeméből a port, egy kőoltárt lát a terem közepén, melyen egy aranyból készült diadém áll! Valami megmagyarázhatatlan okból Jack a fejére teszi! Abban a pillanatban vakító kék és fehér fények villannak fel, majd lassan elhomályosul minden, és csak a hideg sötét marad…
Amikor magához tér, döbbenten látja, hogy a szentély  amelynek a kőpadlóján fekszik, tiszta, jó illatú és ép a födém a feje fölött! Lassan feltápászkodik a földről. Ekkor nyílik az ajtó és egy különös ruházatú öregember lép be rajta. Mosolyogva néz Jackre, és így szól:
– Légy üdvözölve Hegy Isteneinek Fia! Már vártalak! Öt hold óta…

Jack döbbenten veszi tudomásul, hogy valami rettenetes erő visszarepítette őt a bronzkorba! Három és félezer évvel vissza az időben! Az első rémület, majd az iszonyú kétségbeesés és honvágy után rájön, hogy az önsajnálat és jajveszékelés nem sokat ér! Azért, hogy visszatérhessen a szerelméhez, tennie kell!
Amikor kiderül, hogy pontosan egy év múlva újra megnyílik ez a fénykapu, Jack úgy dönt, hogy addig sem lopja a napot! Mivel Istennek hiszik a minósziak, Jack Istenként is viselkedik! Ezzel eléri, hogy mindenki szereti őt, és megbízik benne! Kell is, hiszen Jack tudja, a vulkán hamarosan elpusztítja a szigetet. Ő pedig meg akarja menteni a lakóit… Hogy sikerül-e hazajutnia a 21. századba, az nem csak Jack Russel dokin múlik! Ő persze mindent megtesz érte…

A könyv szórakoztató és izgalmas olvasmány, melyben – csak úgy mellékesen – megismerhetjük a minószi kor embereinek életét és egy röpke utazást tehetünk III. Thotmesz fáraó birodalmában is!

E-könyv. Kapható pdf, epub és mobi formátumban.

Beleolvasok ….

1,690 Ft

Olvass bele

hírlevél kedvezmények

Iratkozzon fel hírlevelünkre kedvezményekért, valamint, hogy elsőként értesüljön új kiadványaink megjelenéséről.

Hírlevél

Hírlevél

Értesüljön elsőként akcióinkról és új kiadványainkról!

Sikeres feliratkozás!