Előkészületben…

MILLENNIUMI KRÓNIKA

Magyar Történelmi, Művelődéstörténeti Lexikon II. kötete

Érdekes és tanulságos jellemrajzok gyűjteménye
“A múltnak tanulságai útmutatói a jövendőnek.”

1000 esztendő magyar krónikája, mely nyomon követi a magyar sors alakulását – a személyiség, az életút, a hitvallás, a lelkület bemutatása által…
1000 magyar esztendő, mely végigkíséri a magyar történelem, kultúra, tudomány, művészet és gondolkodás – a magyar sors, szellem és érzület alakulását.

A MILLENNIUMI KRÓNIKA történelmi tabló, mely művelődéstörténeti áttekintést is ad: lapjain életre kelnek királyi, fejedelmi, főúri családok; főpapok, hittérítők, hadvezérek, világjárók; tudósok, írók, művészek, könyvtárnokok, mecénások – és mindazok a “nagy- és kisemberek”, akik történelmünk menetét befolyásolták.

A Kassák Kiadó – a nagy elődök nyomdokait követve – egy másik szemszögből: a személyiség, az életút, a hitvallás, a lelkület, vagyis az ember bemutatása által tárja fel 1000 magyar esztendő történelmének menetét; kultúrájának, tudományának, művészetének, gondolkodásának és érzületének alakulását.

Kinek szól ez a könyv? – Minden gondolkodó és tanulni vágyó magyar embernek. Mindazoknak, akik szeretnék megérteni a magyar sors alakulását; mindazoknak, akik régi korokat tanulmányozva, kíváncsiak az események mögött álló emberre, annak művére és művének hatására.

Az ismeretekben gazdag MILLENNIUMI KRÓNIKÁt tanárok és diákok, szülők és gyerekek, könyvtárosok és olvasók, életrajz-búvárok és művelődni vágyók, múltkutatók és tudásukat szívesen felmérő, gondolkodó elmék hasznosan forgathatják…

Valamennyiünk számára tanulságos és élvezetes olvasmány.

Szerkesztés alatt.

Hírlevél

Hírlevél

Értesüljön elsőként akcióinkról és új kiadványainkról!

Sikeres feliratkozás!